Voimaa ja vimmaa – Fuerza y vigor Tampereen 23. Flamencoviikolla 26.-30.6.2018


Ennätyksellisen suuri määrä esiintyjiä täyttää Tampereen 23. Flamencoviikon energialla. Estradeille nousee esiintyjiä maailmantähdistä tamperelaisiin ikäihmisiin. Tämä luo kiinnostavan kokonaistunnelman, jossa Tampereelle vyöryy niin herkkää kuin vimmaistakin voimaa eri-ikäisine ja -taustaisine esiintyjineen. Se muistuttaa flamencon rikkaasta moninaisuudesta, jota Flamencoviikko haluaa vaalia.

Flamencoviikolle on suuri kunnia saada pääesitykseksi Patricia Querreron monesti palkittu flamencoteos Catedral, joka on herättänyt valtavasti ihastusta ja ylisanoja maailmankiertueellaan. Neljän tanssijan, kolmen muusikon, kahden oopperalaulajan ja flamencolaulajan intensiivinen vuorovaikutus täyttää Tampere-talon ison salin lauantaina 30.6.2018.

Flamencoviikolla on myös ilo saada ensimmäistä kertaa vieraita Virosta. Tartosta Tampereelle saapuu 50 hengen flamencoryhmä flamencotanssija, -koreografi ja -opettaja Tiina Pikaksen johdolla. Ryhmän taidokkaat flamencotanssijat ja muusikot voi kohdata kaupunkitiloissa ja keskiviikkoiltana 27.6.2018 Viro esittäytyy -konsertissa Hällä-näyttämöllä.

Suuri bataprojekti puolestaan valloittaa Sorin Sirkuksen perjantaina 29.6.2018. Bata de cola -laahushameen taiturimaista hallintaa esittelevä ryhmä koostuu sekä kansainvälisistä ja kotimaisista flamencoammattilaisista sekä harrastajista. Kokonaisuutta luotsaa Sevillassa asuva suomalainen flamencotaiteilija Maija Lepistö.

Perinteinen Avoimet Lauteet –flamencoilta Teatteri Telakalla on torstaina 28.6.2018. “Yhteinen keittiö” -hankkeen kanssa flamencoa tuodaan tamperelaisten ikäihmisten luo. Ikäihmisistä koostuva ryhmä esiintyy Flamencoviikon avajaisissa sekä viikon aikana Tampereen alueen palvelutaloissa vertaisilleen.

Lapsille järjestetään Flamencomakeispussi-iltapäivä, joka sisältää tanssia ja kädentaitoja. Lisäksi ohjelmassa on Flamencon taidepäivä, joka rakentuu monitaiteellisten flamencokokemusten ympärille. Avoin ja esteetön taidepäivä on kaikille suunnattu tapahtuma, jossa on huomioitu myös näkö- ja kuulorajoitteiset erityisryhmät.

Myös Flamencoviikon kurssitarjonta on runsas. Tarjontaa niin aloittelijoille kuin ammattilaisille, lapsille ja aikuisille tanssissa, laulussa ja kitaran ja cajónin soitossa. Opettajiksi ovat lupautuneet palkittu ja haluttu Patricia Guerrero, Catedralissa esiintyvät muusikot sekä Sevillassa asuva suomalainen huippupedagogi Maija Lepistö.

Flamencoviikon kautta niin esiintyjät, osallistujat kuin katsojatkin tulevat kokemaan ainutlaatuisia tunteiden vuorovaikutusta sekä ihmisyyden rikkonaisuuden kuin vahvuudenkin kokemuksia. Tule mukaan sellaisena kuin olet vimmaisena, voimakkaana tai herkkänä – kaikille on tilaa!

 

Huom! Ohjelmisto rakentuu ja tarkentuu vielä talven aikana.