Pe 29.6.2018 FUCSIA, VINO & FANDANGO / BATÁCORA

Perjantai 29.6.2018 klo 19
Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63, Tampere

Tarjolla myös: esitys ja yhteinen illallinen! 

FUCSIA, VINO & FANDANGO

Maija Lepistön luotsaama flamencotanssin koulutusprojekti juhlii 10-vuotista taivaltaan! Fucsia, vino & fandango on värikäs suuren ryhmän tanssiteos, jossa bata de cola -laahushame näyttelee niin pää- kuin sivuroolitkin. Lavalla nähdään koulutusprojektissa vuosien varrella mukana olleita muusikoita ja tanssijoita harrastajista ammattilaisiin.

Fuchsia, Vino y Fandango (kuva Matti Sten)

Koreografia ja ohjaus: Maija Lepistö

Laulu: Anna Murtola, Sirpa Airisto

Kitara: Juho Koskimies, Toni Jokiniitty, Petri Lahtinen

Perkussiot: Pauliina Kauppila

Tanssi: Jenny Harmsen, Annu Aho, Mari Isoaho, Sonja Järvinen, Tuuli Kurkipää, Annika Lehtonen, Mari Mäkinen, Eiju Nurmi, Jenni Puumala, Kirsi Raitanen, Marja Rautakorpi, Anne Riikola-Sarkkila, Maria Ruokonen, Henna-Elise Ventovirta, Assi Sten

 

BATÁCORA

Batácora on Maija Lepistön ja Marja Rautakorven koskettavan voimakas duetto kahden kehon neutraalista symbioosista ja bata de colan monimuotoisuudesta. Tekijöitä yhdistää vahva rakkaus flamencoon ja kiinnostus nähdä flamencotanssijan kuningatarelementti bata de cola uusin silmin. Koreografit haluavat riisua egon tanssijalta ja kaivautua kunnioittavasti kyseenalaistaen syvälle flamencon liikekieleen etsien sille uusia reittejä ja muotoja tulla esille. Maagisen realismin valossa näyttäytyvä bata johdattelee katsojan erilaisten päällekkäisten todellisuuksien äärelle.

Dialogi erilaisten maailmojen välillä on läsnä myös teoksen musiikissa. Voimakkaan syvän flamencolaulun rinnalla groovaava sähköbasso luo uusia musiikillisia yhteyksiä ja tarjoaa erilaisen väylän lähestyä flamencon ydintä. Luvassa on kiehtova musiikillinen ja visuaalinen todellisuus, joka puhuttelee katsojaa monella tasolla.

Koreografia ja tanssi: Maija Lepistö ja Marja Rautakorpi

Laulu: Alicia Acuña

Basso: Dile Kolanen

Valosuunnittelu: Ville Virtanen

 

 

Maija Lepistö tunnetaan flamencon kentällä monipuolisuudestaan. Hän on koreografioinut ja tuottanut useita omia kokoillan tanssiteoksia, kuten Helsingin Flamencofestivaalilla kantaesitetty Guadalquivir no pasa por París, joka valmistui yhteistyössä flamencolaulun suuren nimen David Lagosin kanssa. Espanjassa kouluttautunut ja asuva Lepistö on työskennellyt tanssijana, palmerona, ohjaajana ja puvustussuunnittelijana osana maailmanlaajuisesti arvostettuja kokoonpanoja (mm. Compañía Belén Maya, Compañía Javier Barón) Euroopan tärkeimmillä flamencofestivaaleilla kuten Bienal de Flamenco de Sevilla, Festival Flamenco Nîmes ja Flamenco Biënnale Nederland.

Marja Rautakorpi kuuluu suomalaisen flamencon nuoriin tekijöihin. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin María de Ávila -konservatorion flamencopedagogilinjalla ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana. Rautakorpi on laajentanut osaamistaan taidetanssin saralla kouluttautumalla tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulussa. Rautakorpi on toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa, joista viimeisimpiä Tukholmassakin nähty Décadas-esityskokonaisuus, Anu Silvennoisen Paperikengät ja Erika Alajärven Hyvästi Carmen.

Alicia Acuña on sevillalainen laulaja ja näyttämötaiteilija, joka uskoo improvisaation voimaan ja pohjaa työnsä liikkeen ja äänen yhdistämiseen. Hän on toteuttanut useita flamencoon nojautuvia kokeellisia ja poikkitaiteellisia näyttämöteoksia flamencon suurimmilla festivaaleilla kuten Festival de Jerez ja Bienal de Sevilla, jossa hänet on myös palkittu Giraldillo Revelación -palkinnolla.

Dile Kolanen on rautainen musiikkialan ammattilainen: muusikko, musiikkipedagogi, säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja. Takana on tuhansia keikkoja alan johtavien yhtyeiden ja artistien kanssa. Kolanen on myös levyttänyt paljon, tehnyt yhteistyötä tanssijoiden ja koreografien kanssa sekä isännöinyt useita musiikkiklubeja.

 Batácora (kuva Matti Sten)

Liput ennakkoon Tiketti  27,50 € / 25,50 €* / 12,50 €** + mahdolliset toimituskulut

Ennakkoon saatavilla myös!
Ryhmälippu min 5 hlö, á 22,50 €
Perhelippu 1 aikuinen ja 2 lasta yht. 41 €
Esitys ja yhteinen illallinen 37,50 €
Ryhmälippu esitys ja yhteinen illallinen min 5 hlö, á 32,50 €

Liput ovelta 27 € / 25 €* / 13 €** / 22 €***

*Alennus opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille
**Lastenlippu 3-15 v
***Jäsenhinta Tampereen Flamencoviikko ry:n jäsenille, varaukset: widen.nina@gmail.com

Henkilökohtainen avustaja pääsee työnantajansa kanssa tilaisuuteen maksutta.