PE 30.6.2017 Compañía Leonor Leal: Mosaicos


Perjantai 30.6.2017 klo 19, Tullikamarin Pakkahuone

Leonor Leal: Mosaicos (Espanja)

Leonor Leal, tanssija ja koreografi, on kotoisin Jerez de la Fronterasta, Andalusian maaseudun sydämestä. Hän on kasvanut flamencon kyllästämässä ympäristössä, mutta aloittanut opintonsa lapsena ja nuorena klassisen tanssin parissa. Myöhemmin, siirryttyään vähä vähältä flamencon maailmaan, hän on esiintynyt omien teostensa ohella useissa keskeisissä tanssiryhmissä, muun muassa Joaquín Grilon ja Antonio Canalesin projekteissa. Hänet tunnetaan poikkeuksellisen lahjakkaana tanssijana, joka yhdistelee liikkeessään ja teoksissaan monenlaisia vaikutteita, aina perinteisimmästä flamencosta nykytanssin liikekieleen ja audiovisuaaliseen taiteeseen asti. Tampereen Flamencoviikolla nähdään hänen teoksensa Mosaicos. Lealia ovat tähän työhön inspiroineet andalusialaisten patioiden ja palatsien mosaiikit. Niiden geometriset, yhtä aikaa matemaattiset ja taiteelliset kuviot muistuttavat meitä siitä, että yksikään pieni palanen ei ole toista tärkeämpi harmonisen kokonaisuuden synnyssä.

Mosaicos – ohjelma:

El poder de la palabra – fandango
Geometría escondida – caña
Las proporciones mágicas – soleá y romance
Simetrías de sonidos – musical
Viajando con la luz – alegrías
La última tesela – tangos

Tanssi: Leonor Leal

Kitara: Salvador Gutierrez

Laulu: Javier Rivera

Perkussiot: Raúl Botella

Valotekniikka: Ada Bonadei

Olen varma, että ensimmäiset muistamani mosaiikit olivat ne andalusialaisten patioiden laatat, jotka veivät meidät arabien palatseihin: Sevillan Alcázariin ja Granadan Alhambraan. Ne saivat aina minussa aikaan tunteen kokonaisesta, jatkuvasta ja tarkasta teoksesta, joka muodostuu ainoastaan pienen pienistä toisiinsa liitetyistä värikkäistä palasista.

 

Olennaiset mosaiikkilaatat, jotka yhdistyvät geometrisiksi kuvioiksi jumaluuden ylistämiseksi, muistuttavat meitä siitä, että mikään palanen ei ole tärkeämpi kuin muut, ja luovat loputtoman ja harmonisen kokonaisuuden. Tämä taiteen ja matematiikan liitto kiehtoo minua ja sitä tarkastellessani minulla on tapana ajatella musiikkia… Eivätkö nuotit, hiljaisuudet ja sävyt muodostakin värejä? Eikö tanssi olekin silkkaa geometriaa? Eikö liike ilmaisekin jotain enemmän kuin mitä pystymme sanoin kertomaan?

 

”Mosaicos” on jatkuvaluonteinen teos, jossa askeleet ja eleet eivät mene päällekkäin toistensa kanssa, mutta eivät myöskään jätä väliinsä aukkoja, koska edes hiljaisuus ei ole tyhjä merkityksestä. Tarkasti työstetyt yksityiskohdat saavat unohtamaan pieniksi hetkiksi suuren kuvan. Silti kuulemme selkeästi malagueñan, tangon tai maestro Pepe Marchenan tarantan. Instrumentit kommunikoivat keskenään löytäen matkalla odottamattomia kuvioita, jotka kaaoksesta käsin yhtyvät silloin tällöin harmoniaan, ja rytmisestä tasapainosta matkaavat kohti rakennettomuutta viedäkseen meiltä ennalta-arvattavuuden. Vähitellen etsiskelen kehollani, ideoillani ja tunteillani kieltä esittääkseni teille oman Mosaiikkini.

 

MOSAICOS

Leonor Leal.

http://leonorleal.com/

Leonor Leal ©PBaldoni

Leonor Leal ©PBaldoni

Leonor Leal ©PBaldoni

Leonor Leal ©PBaldoni

Lippujen hinnat:

Normaaliliput: 42 €*/alk. 40 €**

*Ovelta klo 18 alkaen

**Ennakkoon Tiketistä ja Lippu.fi:stä (+ mahdolliset toimituskulut)

-lapset, alle 15-v: alk. 33,50 € (vain ennakkoon Tiketistä ja Lippu.fi:stä)
-opisk./eläk./varusm./työtön: alk. 38,50 € (vain ennakkoon Tiketistä ja Lippu.fi:stä)

-Tampereen Flamencoviikko ry:n jäsenet: 36 € (varaukset: widen.nina@gmail.com, lunastus ovelta)

Henkilökohtainen avustaja pääsee työnantajansa kanssa Pakkahuoneen tilaisuuksiin maksutta.

tiketti_infologo_vertical_positive_RGB             Lippu_pos_4c

 

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.