PE 30.6.2017 Flamenco ja kaupunkitaide


Perjantai 30.6.2017, klo 15-17, Tullikamarin aukio

Vapaa pääsy

HUOM! Valitettavasti kaupunkitaiteilija Ville Färsaaret on joutunut perumaan osallistumisensa Flamenco ja kaupunkitaide -tapahtumaan sairastumisen takia. Kuvataiteilijat Maria Leskinen ja Hanne Klippel ovat mukana kuitenkin, joten tapahtuma saadaan onnistumaan! Ennakkotiedoissa oli virhe yhteissevillaksen kellonajasta. Yhteissevillanas tanssitaan kello 16 eikä 14.

Katutaiteen eri olomuodoista aktiivisesti ammentava katu- ja kaupunkitaiteilija Ville Färsaaret toteuttaa kaikille avoimen workshopin, jossa tutustutaan uuteen spraymaalaustekniikkaan. Flamencon ja kuvataiteen yhdistävässä tapahtumassa kuvataiteilijat Maria Leskinen ja Hanne Klippel ilmaisevat oman näkemyksensä festivaalin sananvapauden teemasta.

Tapahtumaa rytmittää flamencomusiikki, jonka pyörteissä päästään tanssimaan yhteissevillanas klo 16. Huom! Osallistuminen ei edellytä aiempaa sevillanas-osaamista, sillä tanssin iloon opastetaan yhteisen tekemisen kautta.

Artistiesittelyt

Ville Färsaaret:

Olen Ville Färsaaret, 30-vuotias eteläkarjalaislähtöinen tamperelaistunut kulttuurin moniottelija. Kuvataiteen kentälle olen livahtanut itseoppineesti keittiön oven kautta ja ominta alaani ovat suurikokoiset seinämaalaukset. Työskentelyni on vahvasti tilaan tehtyä ja tilasta sekä sen tunnelmasta inspiroitunutta. Muraalitaiteen asettamat ulottuvuudet ehdollistavat keholliseen työskentelyyn ja tunnenkin usein vahvaa hengenheimolaisuutta tanssitaiteen esittäjien kanssa. Festivaalien yhteydessä toteutan osallistavan ja osittain performatiivisen livemaalausprojektin.

Ville Färsaaret

Lisätietoja artistista: http://www.pirfest.fi/festivaalit/kaupunkitaiteilija-ville-farsaaret/

Maria Leskinen:

Olen Maria Leskinen, kuvataidekasvattaja. Aloitin flamencotanssin viisi vuotta sitten Rovaniemellä ja tuoreimmat tanssikokemukeni ammensin viime vuonna espanjalaisista tanssikouluista, kun opiskelin ja työskentelin siellä. Kuvataide taas on kulkenut elämässäni lapsuudestani asti. Näitä kahta eri taiteen muotoa on ihana yhdistää, sillä koen että tanssi on kuin viivojen maalaamista tilaan. Olenkin iloinen, että saan tämän vuoden Tampereen flamencoviikoilla käsitellä flamencoa kuvataiteen keinoin. Teos, mikä tullaan toteuttamaan Tullikamarin aukiolla perjantaina 30.6. on myös osallistava. Sen äärelle pysähtyvät voivat tulla mukaan maalaamaan. Osallistavuuden kautta elämyksiä ja kokemuksia voi työstää ja jakaa yhdessä ja nämä elämykset ja kokemukset antavat teokselle syvemmän ulottuvuuden.

Maria Leskinen

Lisätietoa artistista:

Facebook: https://www.facebook.com/Maria-Leskinen-Art-1016524588447782/

Instagram: https://www.instagram.com/maria.leskinen/