Ke 27.6.2018 Tartu – the Andalucía of Estonia!

Keskiviikko 27.6.2018 klo 19
Pakkahuone,  Tullikamarin aukio 2, Tampere


Tartu – the Andalucía of Estonia!

Tampereen flamencoviikolla on ilo ja kunnia esitellä suomaisyleisölle ensimmäistä kertaa naapurimaamme sekä ystävyyskaupunkimme Tarton upeat flamencon tekijät! He tulevat Tampereelle vieraaksemme lähes viidenkymmenen esiintyjän voimin. 

Flamencostudio Duende on perustettu vuonna 1999 ja se on edelleen Viron ainoa flamencokoulu. Duenden perustaja on taiteellinen johtaja ja flamencon opettaja Tiina Pikas. Tiinan opettajina ovat olleet suomalaiset Anna Blanca ja Kaari Martin sekä maailmankuulut Milagros Meningare ja La Choni eli Asunción Pérez.

Flamencostudio Duenden toinen merkittävä flamenco-opettaja on Tiinan tytär Kalli Pikas. Hän on ammatiltaan myös balettitanssija, koreografi ja taidemaalari.

Tiinan ja Kallin vahva balettitausta näkyy Tampereen Flamencoviikon illan ohjelmassa suurenmoisena flamencoteatterina, joissa loistavat paitsi kymmenet tanssijat, myös puvustus ja lavasteet. 

Näyttävien ryhmäkoreografioiden lisäksi illan aikana nähdään perinteisiä flamencokoreografioita Castaño-ryhmän säestämänä. Virossa ainutlaatuiseen ryhmään kuuluvat Kalli Pikas (tanssi), Stefania Airapetjan (laulu), Anton Golovko (kitara ja laulu) ja Jorge Arena (kitara), sekä myöhemmin mukaan liittynyt rytmimuusikko Zsolt Bánhalmi (Cajon-rumpu). Ryhmän nimi “Castaño” tulee sen jäsenten nimien alkukirjaimista. Se symboloi nuorten artistien yhteistä rakkautta flamencoon: se on yhtäaikaiseti riemuisan vehreä tai kivuliaasti piikikäs.

Illan aikana juhlistetaan Viron ja Suomen, Tarton ja Tampereen välistä ystävyyttä. Duenden tanssijoiden kanssa esiintyy flamencokitaristi Toni Jokiniitty, joka on myös vieraillut ja esiintynyt Tartossa. 

Casaño
Kalli Pikas (tanssi), Anton Golovko (kitara ja laulu), Jorge Arena (kitara) ja Stefania Airapetjan (laulu). Kuva: Aleks Abrossimov

 

 

Liput ennakkoon Tiketti ja Lippu.fi 24,50 € / 22,50 €* / 12,50 €** + mahdolliset toimituskulut

Ennakkoon saatavilla myös!
Ryhmälippu min 5 hlö, á 20 €
Perhelippu 1 aikuinen ja 2 lasta yht. 38 €

Liput ovelta 24 € / 22 €* / 12 €** / 18 €***

*Alennus opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille
**Lastenlippu 3-15 v
***Jäsenhinta Tampereen Flamencoviikko ry:n jäsenille, varaukset: widen.nina@gmail.com

Henkilökohtainen avustaja pääsee työnantajansa kanssa tilaisuuteen maksutta.