Tanssi – perustaso – Marja Rautakorpi


Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä.

Flamencokurssi flamencon perusteet hallitseville.

Aika: to 29.6. – la 1.7. klo 15:30 – 17:00

Hinta: 130 € (min. osallistujamäärä 5 hlö)

Kesto: 4,5 h

Opettaja: Marja Rautakorpi

Perustason kolmen päivän tiiviskurssi on tehokas ilmaisupaketti, missä tavoitteena on herätellä jokaisen sisäinen tanssija flamencotaajudelle! Kurssilla ei opetella vain askeleita, vaan tehdään jokaisesta liikkeestä tanssia. Pyritään löytämään flamencolle tyypillinen yhteys musiikin ja tanssin välille. Haetaan vapautta ja persoonallista otetta ilmaisuun mukaansatempaavan buleríaan tahtiin. Tunneilla on osittain kitarasäestys. Kurssi on suunnattu flamencon perusteet hallitseville.

Marja Rautakorpi on nuoren sukupolven flamencotanssija ja tanssinopettaja. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja harrastus vei ammattiin vuonna 2016, jolloin hän valmistui tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Opintojensa aikana Rautakorpi sai ainutlaatuisen tilaisuuden opiskella flamencopedagogiikkaa ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana Madridin María de Ávila -konservatoriossa pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayon. Rautakorpi on opettanut flamencoa mm. Tampereella, Turussa, Porissa ja Kajaanissa lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin. Lisäksi hän on toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja –kokoonpanoissa perinteisestä flamencosta nykyflamencoon. Tällä hetkellä hän toimii myös Tanssin talon virallisena tanssilähettiläänä mm. flamencon osalta.

Opettajana Rautakorpea on kuvailtu mm. lempeän vaativaksi ja aurinkoiseksi.  Hän pyrkii karsimaan flamencosta nykypäivän suorituskeskeisyyden sekä päälleliimatun opetellun ilmaisun ja keskittymään jokaisen yksilölliseen tapaan ilmaista itseään. Rautakorvelle flamenco on aina ensisijaisesti ilmaisua, sisäisen tunteen kehollistamista, minkä tekninen taituruus kirkastaa ja vapauttaa.

Kuvaaja: Esko Junnonen. Kuva on Erika Alajärven teoksesta Hyvästi Carmen! (ensi-ilta Marja Rautakorven tanssimana 1.12.2016 Erika Alajärven 20-vuotijuhlassa Kanneltalossa).

Kuvaaja: Esko Junnonen. Kuva on Erika Alajärven teoksesta Hyvästi Carmen! (ensi-ilta Marja Rautakorven tanssimana 1.12.2016 Erika Alajärven 20-vuotisjuhlassa Kanneltalossa).

Lue Marjan ajatuksista tästä Tanssin talon haastattelusta.