Tanssi – lapset – Marja Rautakorpi

Lasten flamenco (6-12 v.)

Opettaja: Marja Rautakorpi

Aika: keskiviikko 27.6. – torstai 28.6 klo 9 – 10 (yht. 2h)

Hinta: 40€

Paikka: Tampereen flamencoyhdistyksen sali, Pirkankatu 1 (käynti sisäpihalle Mariankadun puolelta)

Ilmoittaudu kurssille

Kuva: Päivyt Huttu-Hiltunen

Esikoululaisille ja alakoululaisille suunnattu kolmen päivän tiiviskurssi johdattelee lapset ilmaisemaan itseään flamencotanssin ja improvisaation keinoin. Kurssilla harjoitellaan flamencotanssille tyypillistä kehollista ilmaisua, pyörähdyksiä, jalkojen koputuksia ja kätten taputuksia. Kurssilla opitut asiat kootaan lyhyeksi tanssisarjaksi, joka esitetään vanhemmille kurssin viimeisenä päivänä.

Kurssilla lapsen koordinaatiokyky, tasapaino ja rytmitaju kehittyvät, hänen kehollinen ilmaisuskaalansa laajenee ja hän pääsee nauttimaan tanssimisesta yhdessä uusien ystävien kanssa. Kurssi sopii kaikille tanssista ja rytmistä innostuneille lapsille! Kurssi on rakennettu niin, että uudet kokeilijat ja flamencoa jo harrastaneet sopivat hyvin samaan ryhmään!

Kuva: Päivyt Huttu-Hiltunen

Marja Rautakorpi (1991) on suomalainen nuoren sukupolven flamencotanssija ja -opettaja. Hän aloitti flamencotanssiopintonsa 7-vuotiaana ja harrastus vei ammattiin 2016, jolloin hän valmistui tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Ammattiopintojensa aikana Rautakorpi opiskeli mm. ensimmäisenä ulkomaisena vaihto-opiskelijana Madridin María de Ávila -konservatorion flamencopedagogilinjalla pääopettajinaan Rafaela Carrasco ja Isabel Bayón. Rautakorpi on opettanut flamencoa ympäri Suomea lapsille ja aikuisille alkeista edistyneisiin painottaen opetuksessaan yksilöllistä ilmaisua ja kehonhallintaa. Lisäksi hän on toiminut tanssijana ja koreografina lukuisissa eri produktioissa ja kokoonpanoissa. Tampereen Flamencoviikolla nähdään Rautakorven ja Lepistön tuore yhteisteos Batácora, joka etsii uusia tasoja bata de colalla tanssimiseen ja pyrkii löytämään batan oman, tanssijasta riippumattoman luonteen.

Lue Marjan ajatuksista tästä Tanssin talon haastattelusta.