Tanssi – perustaso – Maija Lepistö

Perustaso (flamencon perusteet hallitseville)

Opettaja: Maija Lepistö

Aika: keskiviikko 27.6. – torstai 28.6. klo 10 – 12 ( yht. 4h)

Paikka: Tampereen flamencoyhdistyksen sali, Pirkankatu 1 (käynti sisäpihalle Mariankadun puolelta)

Hinta: 130 € 

Ilmoittaudu kurssille

 

Kaksipäiväisellä kurssilla hikoillaan ja fiilistellään laulun ja kitaran säestyksellä tanssien! Koreografiana on rehevän naisellinen tangos joka maustetaan herkullisilla rytmi-remateilla. Kurssi on suunnattu erityisesti perustasolle, mutta myös edistyneemmät tanssijat ovat oikein tervetulleita mukaan. Musiikin tukemina etsimme (ja löydämme!) tangoksen pulssia ja groovea sekä tanssin samanaikaista painavuutta ja keveyttä. Sekaan ripotellaan hauskoja rytmisiä ja liikkeellisiä yksityiskohtia ja tanssin nautinto on taattu!

Maija Lepistö aloitti omat flamenco-opintonsa 11-vuotiaana. Jo koululaisena hän esiintyi mm. Helsingissä toimivassa Tablao Andalucíassa sekä useissa kotimaisissa flamencoproduktioissa. Pian hän muutti Espanjaan opiskelemaan flamencoa kokopäiväisesti; Sevillassa saatua nelivuotista ammattikoulutusta hän täydensi vuoden opinnoilla Madridissa. Nykyään Sevillassa asuva tanssija päivittää tietotaitojaan mm. paikallisten flamencoammattilaisten yhteistreeneissä ja -improsessioissa.

Tanssinopetus on muodostunut Lepistölle tärkeäksi väyläksi havainnoida liikkeen muokkautuvuutta erilaisissa kehoissa ja erilaisten ihmisten tapoja käsittää flamencoa, jakaessaan samalla eteenpäin omaa tietoaan ja näkemystään. Hän kokee hyvin tärkeäksi elävän musiikin käytön myös opettaessaan, on kyse sitten perinteisten rakenteiden ja flamencon kommunikoinnin opiskelusta tai liikeimprovisaatiosta flamencon parissa. Pidetty opettaja on vieraillut opettamassa kahden kotimaansa – Suomen ja Espanjan – lisäksi myös mm. USA:ssa ja Japanissa. Kymmenen vuotta sitten hän käynnisti Helsingissä flamencotanssin koulutusprojektin, jossa on opiskellut tanssijoita harrastajista tanssinopettajiin koko maasta.

Lepistö tunnetaan flamencon kentällä monipuolisuudestaan; hän työskentelee tanssijana, koreografina, tanssinopettajana, ohjaajana, palmerona ja pukusuunnittelijana. Lepistö on esiintynyt ja työskennellyt useilla eurooppalaisilla flamencofestivaaleilla (mm. Bienal de Sevilla, Festival de Nîmes, Biënnale Nederland) osana maailmanlaajuisesti arvostettuja kokoonpanoja kuten Compañía Belén Maya ja Compañía Javier Barón.

Koreografina Lepistö debytoi vuonna 2003 espanjalaisen tanssin eri muotoja tutkivalla teoksella Aquelarre Flamenco. Sittemmin hän on koreografioinut ja tuottanut useita omia kokoillan tanssiteoksia, kuten Helsingin flamencofestivaalilla 2013 kantaesitetty Guadalquivir no pasa por París, joka valmistui yhteistyössä flamencolaulun nykyhetken suurimpiin nimiin kuuluvan David Lagosin kanssa.

Tampereen flamencoviikolla saa ensi-iltansa kaksi Lepistön uusinta teosta, koulutusprojektin päättävä Fucsia, vino & fandango sekä Marja Rautakorven kanssa yhteistyössä syntyvä duetto Batácora joka tutkii bata de colan monimuotoisuutta ja kahden kehon välistä vuorovaikutusta.