Flamencoa kehotyöskentelyyn -työpaja esittävän taiteen ammattilaisille 27.5.2022

Flamencoa kehotyöskentelyyn -työpaja esittävän taiteen ammattilaisille

Työpajan teemana on flamencon ”compás” (rytminen rakenne) ja sen pulssin ja keston havaitseminen. Tutkimme, miten flamenco ilmenee kehossamme ja kuinka voimme käyttää sitä liikkuessamme tilassa. Perehdymme flamencomusiikkiin ja -tanssiin sekä sen rytmiin improvisoimalla flamencon musiikillisten ja tanssillisten kliseiden ympärillä ja hyödyntäen myös komedian elementtejä. Tavoitteena on löytää flamencosta juuri ne itsellemme sopivat keinot ja ottaa ne omaksemme.

Työpaja ei edellytä aiempaa flamencon tuntemusta, eikä siellä tarvita flamencokenkiä tai muita erityisiä varusteita. 

Työpajan ohjaajina toimivat José Torres Trion muusikot José Torres, Jasio Velasco ja Karo Sampela yhteistyössä Tampereen flamencoyhdistyksen tanssinopettaja Mariska Roelofsin kanssa.

Aika: perjantai 27.5.2022 klo 10-15
Paikka: Liikelaituri, Yliopistonkatu 50 D
Hinta: 60 €

Työskentelykieli on englanti, mutta tarvittaessa tulkataan suomeksi.

 

 

 

JOSÉ TORRES TRIO

Espanjalainen José Torres Trio on innovatiivinen musiikkiryhmä, joka pakenee määrittelyjä. Trio tunnetaan flamencon uudistajana ja eri taiteenlajien ja flamencon fuusioiden taitajana. Sekä sävellykset että sovitukset tutkailevat flamencoa omasta, ainutlaatuisesta näkökulmastaan. Kolmentoista vuoden aikana José Torres Trio on levyttänyt kaksi studioalbumia ja luonut useita monitaiteisia teoksia muun muassa sirkuksen taitajien kanssa. Teokset ovat voittaneet useita palkintoja: esimerkkinä 2015 ensi-iltansa saanut Suite del Reloj, joka on palkittu muun muassa parhaasta sävellyksestä ja valaistuksesta Escenarios de Sevilla -palkinnolla.

Trion keulakuva on espanjalainen José Torres. Hän on palkittu ja arvostettu sekä säveltäjänä että kitaristina, ja on tehnyt yhteistyötä monien flamencon suurien nimien, kuten Javier Latorren, Rosario Toledon ja Carmen Linaresin kanssa. Trion muut jäsenet ovat alttoviulisti ja sahansoittaja Jasio Velasco sekä perkussionisti, pirkanmaalaislähtöinen Karo Sampela. 

www.josetorrestrio.com

 

MARISKA ‘LA HOLANDESA’ ROELOFS

Mariska rakastui flamencoon ensimmäisen kerran, kun hän kuuli livenä flamencoa 90-luvulla. Hän yritti taputtaa bulerías-compasta ja jäi heti koukkuun: flamencosta ja flamencotanssista tuli hänen suuri intohimonsa. Hän oppi tanssimaan ensin kotimaassaan Alankomaissa ja opiskeli flamencotanssia ja laulua myöhemmin Espanjassa useiden eri flamencomestareiden johdolla Madridissa, Granadassa ja Sevillassa. Hänen inspiroivimpia opettajiaan olivat Manuel Liñan, Rafael Campallo, Ursula Lopez, Alicia Marquez, Carmen Ledesma ja Harriet ’la Kika’. Mariska aloitti flamencotanssin opettamisen Hollannissa vuonna 2000 ja on toiminut Tampereen flamencoyhdistyksen flamencotanssin opettajana vuodesta 2011 lähtien kaikilla tasoilla. Viimeiset kymmenen vuotta hän on myös opiskellut flamencolaulua sisällyttääkseen sen tunneilleen. Suhde ja vuoropuhelu musiikin ja laulun kanssa on tärkeä elementti hänen tunneillaan, samoin kuin oman tyylin löytäminen ja hauskanpito flamencon parissa.