Brindamos Flamenco

Flamencoleirin opetuksesta vastaavat helsinkiläsen Brindamos Flamenco -kollektiivin Otso Krunasta ja Taija Robalta.

Brindamos Flamenco -kollektiivi tuo espanjalaisia artisteja Suomeen, järjestää esityksiä suomalaisin voimin sekä järjestää opetusta perinteisen flamencon kaikissa eri osa-alueissa: tanssissa, laulussa, kitarassa ja palmaksessa. Brindamos Flamencon opetus painottuu pitkälti näiden eri osa-alueiden väliseen kommunikaatioon – tästä esimerkkinä Helsingissä pyörivä TablaoCombo-kurssi, jossa tanssijat, laulajat ja kitaristit oppivat yhdessä improvisoimaan flamencon kielellä. Moni pitkään flamencoa harrastanut on kokenut oppineensa vasta TablaoCombon myötä ymmärtämään, miten flamenco toimii: kyseessä ei ole muotoonsa pakotettava koreografiataide, vaan elävä monisyinen vuoropuhelu tanssijan, laulajan ja kitaristin välillä.

Brindamos Flamencon yhteisöllinen opetus on saanut suuren suosion pääkaupunkiseudulla. Yhdessä tekemisen lainalaisuuksiin perustuva TablaoCombo-opetus tarjoaa mahdollisuuden monille eri tasoille oppia samanaikaisesti. Ryhmässä jokainen saa välineet toteuttaa turvallisesti flamencoa omalla taitotasollaan. Kollektiivisen opetuksen tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta sekä ymmärrystä flamencosta.

Lisää Brindamos Flamencon toiminnasta: www.brindamosflamenco.com

Taija Robalta

Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja opettaja. Oppinsa hän on saanut Sevillassa Esperanza Fernándezilta. Espanjassa hän on säestänyt mm. Carmen Ledesman ja Miguel Vargasin tanssitunteja ja esiintynyt Sevillan tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin.

Otso Krunasta

Otso Krunasta on valmistunut Sevillan Fundación Cristina Heerenistä flamencokitaristiksi. Brindamos Flamenco -kollektiivin luottokitaristi on työskennellyt vuosia säestäjänä lukuisten lajin huippujen ja legendojen kanssa Andalucíassa. Flamencon kommunikaation opettamisen uranuurtajana Suomessa pidetty Otso on opettanut myös Sevillassa palmasta sekä laulaa ja tanssii omien sanojensa mukaan salaa.