Ennätyksellisen runsas Flamencoviikko onnistui hyvin

Tampereen 23. Flamencoviikko oli ylevä, hieno ja inspiroiva viikko. Sen monipuolinen anti toi monella tapaa esiin Euroopan Kulttuuriperintövuotta flamencon kautta. Flamenco taiteen lajina on levittäytynyt ympäri Eurooppaa, josta osoituksena oli suurenmoiset esiintyjät niin Ruotsista, Virosta, Espanjasta siinä kuin Suomestakin. Maininnan arvoisia ovat tarttolainen 50 hengen flamencoryhmä, joka vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa, Maija Lepistön luotsaama kahden ensiesityksen ilta Sorin Sirkuksen maneesilla sekä yhteistyössä Tampere-talon kanssa tuotettu, ylistäviä arvosteluja kerännyt Patricia Guerreron Catedral.
Festivaalitiimi kiittää kaikkia, joita ilman Flamencoviikkoa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa: Uskollinen yleisö, innokkaat kurssilaiset, opettajat ja esiintyjät kaikissa upeissa konserteissa ja tapahtumissa, vapaaehtoiset niin lipunmyynnissä, lattianrakenuksessa, valokuvauksessa kuin cateringissakin.
Katsojia esityksissä oli yhteensä 1715. Esiintyjien kokonaislukumäärä oli Flamencoviikon ennätys: yhteensä 154 tanssijaa, muusikkoa ja laulajaa. Esitysten yhteenlaskettu kesto oli huikeat 8 h 15 min. Festivaali saavutti tavoitteensa ja onnistui kokonaisuudessaan sekä sisällöllisesti, laadullisesti että määrällisesti. Toivottavasti ensi vuonna taas tavataan!
Lisätietoja: Anne Hyvärinen, hallituksen pj.
anneh91@gmail.com, puh. 040 7056265
Tampereen Flamencoviikko