Flamencoleiri

Tampereen XXIV Flamencoviikon teema on Juntos – Yhdessä, ja kutsumme kaikki tekemään ja luomaan flamencoa yhdessä neljän päivän flamencoleirille, inspiroivaan Antaverkan leirikeskukseen Ylöjärvelle! Flamencoleiri on juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaista 24.6. torstaihin 27.6.2019.

Flamencoleiri on ainutlaatuinen tilaisuus uppoutua kokonaisvaltaisesti flamencoon sen kaikissa muodoissa: compas, palmas, laulu, kitara ja tanssi. Kaikkea tehdään yhdessä. Ohjelmassa on opetusta, harjoittelua ja juergoja. Välillä syödään hyvin, uidaan, saunotaan, jutellaan, ehkä nukutaankin.

Opetuksen pääpaino on muusikoiden ja tanssijan välisen vuorovaikutuksen rakentamisessa, ja yhteistyöhön tarvittavan ”koodiston” sisäistämisessä. Leirin aikana flamencon kielioppi tulee tutuksi niin teoriassa kuin käytännössäkin, niin tanssijan kuin muusikonkin roolissa, kolmella päivittäisellä tunnilla ja vapaamuotoisen yhdessä tekemisen kautta.

Leirinvetäjät Otso Krunasta ja Taija Robalta kertovat:

Miten lapsi oppii puhumaan? Kuuntelemalla, matkimalla ja ennen kaikkea löytämällä äänteiden ja sanojen syy-seuraus-suhteita. Leirillä jokelletaan, muodostetaan sanoja, tutustutaan aakkosiin, tavataan, tutkitaan kielioppia – mutta ennen kaikkea leikitään ja hikoillaan. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan ja ilmaisemaan omaa tahtoa – puhumaan flamencoa.

 

Tervetuloa!