Flamencoviikon ohjelma 2019

Vuoden 2019 Flamencoviikko avataan maanantaina juhannuksen jälkeen Laikunlavalla avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa. Sieltä starttaa flamenconysse kohti Antaverkkaa, jossa alkaa neljän päivän flamencoleiri.

Flamencon kielioppi tutuksi flamencoleirillä

Leiri on uudenlainen lähestymistapa flamencon opiskeluun, opittujen taitojen syventämiseen ja yhteiseen treenaamiseen. Opetuksen pääpaino on muusikoiden ja tanssijan välisen vuorovaikutuksen rakentamisessa, ja yhteistyöhön tarvittavan ”koodiston” sisäistämisessä. Leirin aikana flamencon kielioppi tulee tutuksi niin teoriassa kuin käytännössäkin. Leirille ei ole pääsyvaatimuksia tai tasoja. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita, niin uudet tutustujat ja vähän harrastaneet kuin elämänsä flamencolla täyttäneet aficionadot.

Juntos – yhdessä! 

Tämän vuoden teemamme on yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. Perinteinen Avoimet lauteet open stage -ilta on aina ollut upea yhteisöllinen tapahtuma. Tänä vuonna näytös on torstai-iltana, uudessa paikassa Pyynikkisalissa, ja siellä nähdään ja kuullaan myös flamencoleirin satoa.

Yhteinen tekeminen on teemana myös perjantai työpajoissa, joista toinen on avoin flamencoseminaari kaikille kiinnostuneille. Jatkamme suomalaisten flamencotoimijoiden ja aficionadojen yhteistyömahdollisuuksien työstämistä.

Koko perheen maksuttomassa Flamencokaverit-tapahtumassa lapset pääsevät tutustumaan flamencon maailmaan monin eri tavoin yhdessä leikkien.

Marco Floresin EXTREMA Pyynikki-salissa

Vuoden 2019 pääkonsertiksi on valittu espanjalaisen Marco Floresin ensimmäinen sooloteos EXTREMA. Marco Flores tunnetaan avoimuudestaan ja persoonalleen uskollisesta tanssistaan ja se tuntuu vahvasti hänen koreografioissaan. Floresille taiteellisen työskentelyn lähtökohta on absoluuttinen vapaus ja kaikenlaisten esteettisten kliseiden välttäminen, olivatpa ne sitten klassisia tai moderneja.

Perjantai-ilta jatkuu vielä festivaalin päätösfiestassa, mutta niille, jotka eivät vielä malta lopettaa, on tarjolla Marco Floresin tanssiworkshop lauantaina!

 

Tervetuloa! Lisätietoja ohjelmasta