Info

Flamencoviikko on kohtaamispaikka

Tampereen Flamencoviikko on Pohjoismaiden vanhin flamencofestivaali, joka houkuttelee Tampereelle joka vuosi espanjalaiset tähtiesiintyjät, kotimaiset flamencoammattilaiset ja lukuisat flamencon harrastajat ympäri Suomen. Flamencoviikko näyttäytyy yhä enemmän osana nykytaiteen kenttää, mutta rinnalla kulkee vahva kunnioitus flamencon traditioon. Ohjelmisto koostuu maailmanluokan esityksistä, flamencoa laajalle yleisölle tutuksi tekevistä tapahtumista, harrastajien esiintymisistä sekä korkeatasoisista kursseista.

Flamencoviikko on vuosittainen kohtaamispaikka flamencon tekijöille ja kokijoille. Se on läpi historiansa järjestetty pitkälti vapaaehtoisvoimin. Vuosi 2023 on festivaalille tässä suhteessa uusi alku, sillä haluamme tuoda esiin festivaalin taiteellisen suunnittelutyön, josta vastaavat myös esittävän taiteen ammattilaiset. Tuomme näkyväksi flamencoammattilaisten työtä ja toimimme tukijoidemme Tampereen kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen reilun taiteen manifestin hengessä. Festivaalia tukee myös Espanjan Suomen suurlähetystö ja Operaatio Pirkanmaa.

Kiitämme lämpimästi kaikkia tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme. 

Toivotamme myös vapaaehtoiset ja flamencon harrastajat edelleen lämpimästi mukaan tekemään festivaalia ja liittymään myös Tampereen flamencoviikko ry:n jäseniksi! Tervetuloa mukaan tekemään Flamencoviikkoa ja nauttimaan kanssamme flamencon kauneudesta ja ilmaisuvoimasta! LUE JÄSENYYDESTÄ TÄÄLTÄ.

***

DISA KAMULA ja TONI SUENTO, festivaalin taiteelliset johtajat

Taiteellisina johtajina vuonna 2023 toimivat FM Disa Kamula ja FM Toni Suento, joka on yksi Tampereen Flamencoyhdistyksen perustajista ja opiskellut Madridissa mm. Amor De Dios -koulussa flamencotanssia. Suento on ammatiltaan tanssin ja liikeilmaisun opettaja, ja hän on erikoistunut yhteisötanssiin. Kamula on puolestaan Tampereen flamencoviikko ry:n hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja kulttuuriyrittäjä (disakamula oy), ja on työllistänyt itsensä esittävän taiteen palveluksessa vuodesta 2018 asti. Hän on opiskellut flamencotanssia viisi vuotta ja aloittanut myös flamencolaulun opiskelun. Hän on ammatiltaan teatteriohjaaja, dramaturgi ja on ollut mm. perustamassa Tampere Steampunk Festivaalia, joka palkittiin Tampereen kaupungin kulttuuriteko 2021 -palkinnolla jo ensimmäisenä toimintavuotenaan. 

Festivaalia ovat mahdollistamassa vuonna 2023 Taiteen edistämiskeskus, Tampereen kaupunki, Operaatio Pirkanmaa ja Suomen Espanjan Suurlähetystö.

 

Yhteistyökumppanimme:

 

 

 

 

 

 

 

 

sekä Pirkanmaan Elokuvakeskus ja Arthouse Cinema Niagara, Courtyard by Marriott, Dream Hostel&Hotel ja Fest Afrika.

Lämpimästi tervetuloa Tampereen 27. Flamencoviikolle!