Info

Tampereen XXV Flamencoviikko 28.6.-2.7.2021 ja 10.-12.9.2021

Pitkän odotuksen jälkeen Tampereen Flamencoviikko tarjoaa jälleen flamencoelämyksiä Tampereen ytimessä. Vaikka festivaalia on jouduttu typistämään aikaisempiin kattauksiin verrattuna, niin tunnelmasta, sisällöstä ja kiinnostavuudesta ei olla tingitty.

Koska haluamme päästä taas tapaamaan ja kokemaan flamencoa livenä ja kaikilla aisteilla, olemme siirtäneet vuoden 2021 pääkonsertin syyskuulle.

  • Flamencoviikko käynnistyy maanantaina 28.6.2021 Flamencokaupunkileirillä, joka keskittyy yhteiseen tekemiseen ilon kautta. Leirille ovat tervetulleita kaikki flamencosta kiinnostuneet.
  • Keskiviikkona 30.6. klo 13 Laikunlavalla pidetään lyhyt virallinen Avajaisseremonia. Sen jälkeen Avoimet Lauteet kuumottavat ja esityslava muuttuu flamencofiestan tyyssijaksi, jossa flamencotanssi, -musiikki ja -laulu pääsevät valloilleen. Paikalle saapuu Suomen eri kolkista flamencoaficionadeja, ”flamencoon hurahtaneita”, jotka jakavat flamencon koko tunteiden spektrin yleisön kanssa nautittavaksi.
  • Perjantaina 2.7. iltapäivällä on Vanhan kirjastotalon puistossa Lasten tapahtuma ”Flamencoeläimet” , jossa lapset saavat riemuita eläinhahmoissa flamencon rytmien ja sävelten siivittämänä.
  • Perjantai-iltana 2.7. klo 19 saamme nauttia ihka elävistä flamencoartisteista G-livelabin tunnelmallisessa miljöössä. Luvassa on upea konsertti triolta Tony de María (flamencokitara), Taija Robalta (flamencolaulu) sekä Samuli Trélta (cajón). Tätä iltaa ei kannata ohittaa.
  • Syyskuussa jatkamme festivaalin 25-vuotisjuhlintaa madridilaisen tanssija-koreografi Ángel Rojasin teoksella Geografia del Pensamiento, Capitulo I ”Ser baile”. Rojas on tullut tunnetuksi uutta luovasta nykyflamencostaan ja suurten ryhmien koreografioista. Hän on merkittävä hahmo Flamencoviikolle ja on vieraillut Tampereella ja muuallakin Suomessa jo monesti. Luvassa on totta kai myös master classes tanssijoille!

 

Flamencoviikko on kohtaamispaikka

Tampereen Flamencoviikko on Pohjoismaiden vanhin ja mielenkiintoisin flamencofestivaali, joka houkuttelee Tampereelle joka vuosi espanjalaiset tähtiesiintyjät, kotimaiset flamencoammattilaiset ja lukuisat flamencon harrastajat ympäri Suomen. Flamencoviikko näyttäytyy yhä enemmän osana nykytaiteen kenttää, mutta rinnalla kulkee vahva kunnioitus flamencon traditioon. Ohjelmisto koostuu maailmanluokan esityksistä, flamencoa laajalle yleisölle tutuksi tekevistä tapahtumista, harrastajien esiintymisistä sekä korkeatasoisista kursseista.

Flamencoviikko on vuosittainen kohtaamispaikka flamencon tekijöille ja kokijoille. Se on läpi historiansa järjestetty pitkälti vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisten järjestäjien ja avustajien ansiosta tapahtuman henki on vahvan yhteisöllinen. Tervetuloa mukaan tekemään Flamencoviikkoa ja nauttimaan kanssamme flamencon kauneudesta ja ilmaisuvoimasta!

 

Yhteydenotot

Puheenjohtaja Anne Hyvärinen, +358 40 705 6265, anneh91[at]gmail.com

Festivaalin osoite

c/o Anne Hyvärinen
Purutie 34 A
33950 Pirkkala

Taiteellinen tuotanto

Anne Hyvärinen (pj) ja työryhmä

Markkinointi ja viestintä

Tuuli Kurkipää ja Anne Hyvärinen

Koordinointi

Jenni Spännäri

Talous

Nina Widén