Marco Flores tähdittää kesän 2019 Flamencoviikkoa

Tampereen Flamencoviikon huipentaa tanssija Marco Flores teoksellaan Extrema Pyynikkisalissa perjantaina 28.6.2019 klo 19. 

Liput Tiketistä

Marco Flores on palkittu ja omaleimainen flamencotanssija ja -koreografi Madridista. Hänen taiteellisen työskentelynsä lähtökohta on absoluuttinen vapaus ja kaikenlaisten esteettisten kliseiden välttäminen, olivatpa ne sitten klassisia tai moderneja. Flores kaihtaa ennalta määrättyjä kategorioita, ja pitää tärkeänä oman ilmaisukielen etsimistä ja säilyttämistä.

Extrema on Floresin ensimmäinen sooloteos, ja se on saanut ensi-iltansa vuonna 2018. Se pohtii erityisesti vastakohtaisuuksia ja ääripäitä, jotka vuoroin lähenevät ja loitontuvat, näyttäen itsestään aina uusia puolia: oikeaoppinen-harhaoppinen, fyysinen-emotionaalinen, eteerinen-maallinen, sukupuolitettu-androgyyni… Tässä liikkeessä päätyminen ääripäähän ei ole lopullista, vaan se tarjoaa mahdollisuuden yhä uusille ajatuksille, tulkinnoille ja identiteeteille.

Marco Flores on syntynyt Arcos de la Fronterassa vuonna 1981, ja 18-vuotiaasta alkaen työskennellyt ammattimaisesti tanssijana mm. Sara Barasin ja Rafaela Carrascon tanssiryhmissä. Hän on luonut useita omia flamencoteoksia mm. Manuel Liñanin ja Olga Pericetin kanssa, ja vuonna 2010 perustanut oman tanssiryhmänsä. Sen kanssa Flores on saanut useita palkintoja eri teoksillaan mm. arvostetulla Jerezin flamencofestivaalilla, ja kiertänyt esiintymässä Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Lue lisää englanniksi: http://ciamarcoflores.com/en/marco-flores-bio/ tai espanjaksi http://ciamarcoflores.com/marco-flores/

EXTREMA