Pääkonsertti Brindamos Flamenco (ES) & Cantaoras (FIN) 30.6.2022

Torstaina 30.6.2022 klo 19 Olympia-korttelissa

Liput 45€, Tiketti

Flamencoviikon pääkonsertti koostuu kahdesta erilaisesta, mutta sitäkin kiinnostavimmista esityksestä. Luvassa on herkkiä hetkiä ja rytmistä ilotulitusta, flamencon tunteen paloa, riemua ja syvyyttä – ja naisenergiaa!

Illan aloittava Cantaoras-projekti esittelee kolme erilaista suomalaista flamencolaulajaa: Taija Robalta, Laura Reunanen ja Laura Maria Rinta. Heitä säestää kitaristi Otso KrunastaCantaoras-kokoonpanon on yhdistänyt Sibelius-Akatemia, jossa laulajat Laura Reunanen ja Laura Maria Rinta opiskelevat ja Taija Robalta toimii flamencolaulun opettajana. Projekti sai ensiesityksensä Sibafestillä Helsingissä huhtikuussa 2022.

Ilta huipentuu sevillalaisen Brindamos Flamenco -kokoonpanon esitykseen. Elegantin naisellisuuden ja voimakkaat koputukset yhdistävä tanssija Azahara Herrera sekä espanjassa monipuolisuutensa vuoksi erittäin arvostettu laulaja Cristina Soler luovat iltaan aitoa espanjalaista tablao-tunnelmaa. Heitä säestää Brindamos Flamenco -kollektiivin luottokitaristi Otso Krunasta.

Yleisö on tervetullut mukaan tanssimaan sevillanasta aulatiloissa konserttien välissä. Luodaan yhdessä upea espanjalainen juhla, eli fiesta tunnelmalliseen Olympiakortteliin!

CRISTINA SOLER
Huelvassa kasvanut Cristina on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja. Tällä hetkellä hän viimeistelee ensimmäisen levynsä “Mar de Cobre” äänityksiä. Lisäksi Cristina laulaa Madridin legendaarisissa tablaoissa, kuten Café de Chinitas ja Teatro Flamenco de Madrid.

AZAHARA HERRERA
Azahara on syntynyt Almeríassa, jossa hän aloitti tanssimisen jo 3-vuotiaana. Monipuolisesti kouluttautunut tanssija on valmistunut Maria de Ávila -korkeakoulusta Madridista ja tanssii tällä hetkellä Espanjan arvostetuimmissa tablaoissa. Hän on uransa aikana ollut kiertueilla Espanjan lisäksi mm. Japanissa, Koreassa, Itävallassa ja Israelissa. Monipuolisuudesta ja näyttävästä kehonkielestä tunnettu Azahara on tanssinut myös mm. Espanjan kansallisbaletin johtajana tunnetun Elvira Andrésin teoksessa “Mujeres”.

OTSO KRUNASTA
Otso Krunasta on valmistunut Sevillan Fundación Cristina Heerenistä flamencokitaristiksi. BRINDAMOS FLAMENCO -kollektiivin luottokitaristi on työskennellyt vuosia säestäjänä lukuisten lajin huippujen ja legendojen kanssa Andalucíassa.