Spiritual Flamenco -työpaja

Spiritual Flamenco -työpaja

KE 28.6. ja TO 29.6. klo 14-17
Juhlatalo Hovi, Sukkavartaankatu 9
OSTA LIPPU

Spiritual Flamenco -työpajan vetää viisi henkinen espanjalainen Los Girasoles -ryhmä, jonka toiminta tähtää pääasiassa flamencon henkisen ja parantavan puolen vahvistamiseen.

Spiritual Flamenco -työpajassa lähdetään liikkeelle flamencotanssin ja -rytmien perusteista, joiden pohjalta lähdetään etenemään henkisen flamencon suuntaan ja niihin mahdollisuuksiin, joita se tarjoaa käytettäväksi myös jokapäiväisessä elämässä. 

Työpajan ensimmäisessä osassa perehdytään flamencon eri tahtilajeihin, eli compáksiin. Työpajan toisessa osassa perehdytään henkisen flamencon teoriaan ja käytäntöön tanssin, musiikin aistimisen ja koreografian kautta. Työpajassa ei tarvita flamencokenkiä, vaan voit keskittyä flamencon ilmaisun syventämiseen.

Tähän työpajaan osallistumiseen ei tarvitse aiempaa kokemusta flamencosta.

Los Girasoles

 

Tutustu myös Spiritual Flamenco -konserttiin TI 27.6. klo 19

Los Girasoles (suomeksi Auringonkukat) ja parantava, henkinen flamenco

Los Girasoles on ryhmä, joka tutkii flamencoa sen varhaisista muodoista uusimpiin virtauksiin saakka ja kehittää sitä oman näkemyksensä pohjalta. Ryhmä keskittyy flamencon henkiseen puoleen, sen yleismaailmalliseen luonteeseen ja kykyyn muuttaa ihmistä, joka tavoittelee terveyttä flamencotanssin ja -musiikin kautta.

Ryhmässä on kyse projektista, joka syntyi v.1998 Neijing-koulussa, joka on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjaava koulutuskeskus Espanjan Pozoamargossa, Cuencan maakunnassa. Ryhmä koostuu eri maista tulevista tanssijoista ja muusikoista, ja sitä johtaa psykiatrian ja geriatrian erikoislääkäri José Luis Padilla Corral.

Ryhmän toiminta tähtää pääasiassa flamencon henkisen ja parantavan puolen vahvistamiseen ja tämän näkökulman välittämiseen erilaisten konserttien ja kohtaamisten kautta. Tavoitteena on herätellä ajatusta, että flamenco voi toimia myös terveyden edistäjänä.

LOS GIRASOLES

JOSE LUÍS PADILLA CORRAL, flamencolaulaja
Los Girasoles -ryhmän johtaja ja perustaja. Oppi flamencolaulua jo lapsena romaniperheessään. On johtanut useita eri musiikkilajien ryhmiä ja tuottanut lukuisia levyjä yli 30 vuoden ajan. Koulutukseltaan psykiatrian ja geriatrian erikoislääkäri. Tällä hetkellä johtaa Neijing-koulua, jolla on 55 toimipistettä ympäri maailmaa.

 

ANTONIO FERNÁNDEZ MARTÍN, flamencokitaristi
Syntynyt Pozo Blancossa, Córdoban provinssissa, asunut Sevillassa 1980-luvulta lähtien. Aloitti perehtymisen flamencoon 1990-luvulla kaupungin flamencoympyröissä. Toimi Flamencotaverna La Carbonerían kitaristina 1990-luvun lopulta vuoteen 2002, säestäen laulajia kuten Luís Agüjetas ja tanssijoita kuten Maribel La Carcelera, sekä myös solistina esiintyen. Alkoi tutkia erilaista tapaa ymmärtää flamencoa v.2021 Los Girasoles -ryhmässä.

 

 

DIESA SOUMAYA, flamencolaulaja
Soumaya innostui flamencolaulusta jo nuorena. Hän liittyi Los Girasoles -ryhmään laulajaksi v.2000. Hän on tehnyt kursseja ja konsertteja Los Girasoles -ryhmän kanssa Espanjassa, Pariisissa, Virossa, Kolumbiassa ja Venezuelassa. Käynyt myös Suomessa kerran aiemmin. Toteutti Antonio Fernándezin kanssa sarjan mystisen flamencon konsertteja Sevillan, Úbedan ja Ávilan historiallisissa temppeleissä osana Sevillassa pidettyä mystiikan kongressia.

 

 

ANNA MATTILA, flamencotanssija
Syntynyt Helsingissä, asunut Espanjassa vuodesta 1997. Opiskellut valtiotiedettä, kuvataidetta ja perinteistä kiinalaista lääketiedettä. On tanssinut nykytanssia ja pyhiä tansseja, sekä toiminut Qi Gongin opettajana. Mattila on opiskellut flamencoa eri opettajien johdolla vuodesta 1997 ja ollut Los Girasolesin jäsen ryhmän alusta asti.

 

LILIANA ACOSTA BERMÚDEZ, flamencotanssija
Syntynyt Kolumbiassa, asunut Espanjassa 27 vuotta. Koulutukseltaan lääkäri ja kirurgi, joka tällä hetkellä työskentelee akupunktion parissa. Pyhän tanssin opettaja. Hänen kokemuksensa flamencon parissa alkoi Neijing-koulun henkisen flamencon kurssilla, jonka jälkeen hän ryhtyi opiskelemaan tanssijaksi. On kuulunut Los Girasoles -ryhmään vuodesta 2014.

 

Kiitos!