TAMPEREEN 21. FLAMENCOVIIKOLLA NAUTITTIIN HUIPPUFLAMENCOSTA

Lauantaina 30.7.2016 päättynyt Tampereen Flamencoviikko pääsi kokonaisuudessaan yleisötavoitteeseensa. Kaikkiaan festivaalin esityksiin ja kursseille osallistui 1350 kävijää. Festivaalin pääesitys, Ana Moralesin teos Reunión veti maksullisista konserteista eniten katsojia. Toinen espanjalainen flamencon kärkinimi festivaalilla oli kitaristi Santiago Lara konsertillaan Al Desnudo. Festivaalilla nähtiin lisäksi helsinkiläisen, kehitysvammaisista tanssijoista koostuvan Megafon-ryhmän Kirjeitä-teos sekä joukko kotimaisia flamencon harrastajia ja puoliammattilaisia jotka esiintyivät festivaaliviikon monissa tapahtumissa.

Viikko alkoi maanantaina 25.7.2016 Avajaisilla, jotka keräsivät aurinkoiselle Laikunlavalle suuren yleisöjoukon. Festivaali tarjosi myös flamencodokumentin Flamenco sin Fronteras, joka esitettiin sekä Monitoimitalo 13:ssa sekä Ravintola Telakalla. Uutuutena oli toripäivä Travelling Village yhteisesti Fest Afrikan kanssa. Esityspaikkoina jo mainittujen lisäksi toimivat Rajaportin sauna, Pääkirjasto Metso, Tullikamarin Pakkahuone, Teatteri La Strada, Teatteri Telakka, Ravintola Piemonte sekä Tullikamarin aukio. Festivaalin järjestää Tampereen flamencoviikko ry, ja suurin osa järjestelyistä tapahtuu vapaaehtoisvoimin.

Yhteydenotot ja lisätiedot: Anne Hyvärinen, Tampereen flamencoviikko ry:n puheenjohtaja

+358 40 705 6265, anneh91[at]gmail.com

Tampereen 21. Flamencoviikon kuvat löytyvät täältä. Kuvaajana toimi Susanna Lyly.

Ohessa vielä Tampereen Flamencoviikon hallituksen trevehdys:

Kiitos kaikille!

Tampereen 21. Flamencoviikko on eletty ja koettu. Se oli täynnä tunteita, tunnelmia ja kohtaamisia. Ilman festivaalin jokaista palasta ei Tampereen Flamencoviikko olisi se mikä se on. Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna Tampereella.

Flamencoterveisin,

Tampereen Flamencoviikon hallitus