TIEDOTE 11.5.2016 Tampereen Flamencoviikolla nuoria kykyjä ja flamencoa kaikille

TIEDOTE

11.5.2016

Julkaisuvapaa heti

Tampereen Flamencoviikolla nuoria kykyjä ja flamencoa kaikille

Tampereen Flamencoviikon pääesiintyjinä nähdään tänä vuonna nuoremman polven flamencotaitureita. Pääkonsertissa Pakkahuoneen lavalla torstaina 28.7. häikäisee tanssija Ana Morales. Morales on tunnettu voimakkaasta ilmaisustaan, herkkyydestään ja virtuositeetistaan. Tampereelle hän tuo Reunión-teoksen, jossa musisoivat Miguel Ortega (laulu), Juan José Amador (laulu), Tino van der Sman (kitara) ja Jorge ’el Cubano’ (perkussiot).

Perjantaina 29.7. järjestettävän kitarakonsertin tähti on jereziläinen Santiago Lara. Kolme levyä julkaissut Lara on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt niittää mainetta ja palkintoja ympäri maailmaa. Laran soitossa flamencon perinne yhdistyy tuoreeseen ja omaperäiseen tulkintaan. Tampereelle hän tulee yhdessä perkussionistin kanssa.

Festivaalilla nähdään myös kotimaisia flamencoesityksiä. Keskiviikkona 27.7. teatteri La Stradassa flamencon ystäviä hellii helsinkiläisen kehitysvammaisista tanssijoista koostuvan Megafon-ryhmän Kirjeitä-teos, joka keskittyy kuvaamaan neljää perustunnetta – vihaa, rakkautta, viisautta ja iloa – puhutun kirjeen ja flamencotanssin kautta.

Aiemmista vuosista tuttuun tapaan festivaaliviikkoon kuuluu myös Avoimien Lauteiden ilta, jossa kotimaiset esiintyjät pääsevät näyttämään taitonsa tiistaina 26.7.. Lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu italialaisen Filippo Ciardin ohjaama flamencoaiheinen dokumenttielokuva sekä tietenkin erilaiset kurssit lapsille ja aikuisille.

Pohjoismaiden suurin ja vanhin flamencofestivaali tarjoaa korkeatasoista ja mieleenpainuvaa ohjelmaa sekä monenlaista yhdessäoloa. Tänä vuonna 21. kertaa järjestettävän festivaalin teema on ”¡Flamenco para todos! – Flamencoa kaikille!”, ja se pyrkii tuomaan näkyviin erilaisia tapoja lähestyä flamencon liikekieltä, rytmiikkaa, ilmaisua ja voimaa.

Koko ohjelmisto julkaistaan festivaalin kotisivulla toukokuun aikana: www.tampereflamenco.com.

Tampereen Flamencoviikko sosiaalisessa mediassa:

www.facebook.com/tampereflamenco

Twitter: @tampereflamenco

Instagram: tampereflamenco

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

info@tampereflamenco.com

Toni Jokiniitty

040-5600451

Pressikuvat: www.tampereflamenco.com