UNELMIEN TABLAO – Tablao de los Sueños

Kuva Liis Saarepere

LA 1.7.2023 klo 19-22
Tullikamarin Pakkahuone, Tullikamarin aukio 2
OSTA LIPPU

Unelmien Tablao -klubi on Flamencoviikon huipentuma Pakkahuoneella, jossa pääsemme nauttimaan Suomessa ensi kertaa vierailevan flamencotanssija Ingrid Mugun tanssista. Flamencounelmien täyteinen ilta huipentuu flamencoperinteeseen kuuluvaan TABLAO – esitykseen, jossa kitaristina toimii Brindamos Flamenco -kollektiivin luottokitaristi Otso Krunasta ja laulajana Suski Lahtinen.

Huom! Tapahtuma on K18, sillä tilassa on anniskelua. Alaikäiset voivat osallistua huoltajan seurassa.

Tablao on flamencoesityksiin keskittynyt paikka ja puhekielinen ilmaus espanjankieliselle sanalle ”tablado”, joka tarkoittaa lattiaa, jolla flamencotanssija tanssii. Tablaot syntyivät 1960-luvulla Espanjassa. Tablaoita on Espanjasta erityisesti Andalusiassa ja ne on yleensä koristeltu esimerkiksi brodeeratuilla silkkihuiveilla, härkätaistelurekvisiitalla ja valokuvilla kuuluisista ihmisistä.

Tablaossa tarjoillaan juotavaa ja tapaksia ja siitä Unelmien Tablaossa myös pidetään huolta.
Tablaot syntyivät Café Cantante -laulukahviloista, jotka olivat yöbaareja, joissa tarjottiin juomien lisäksi flamencoesityksiä. Näiden laulukahviloiden myötä flamencon suosio kasvoi ja flamencoammattilaisuus syntyi.

Laulukahviloiden suosio oli huipussaan 1800-luvun puolivälistä pitkälle 1900-luvun toiselle vuosikymmenelle. Suosion myötä flamenco levisi laajemmille alueille ja uusia flamencotyylejä kehittyi.

Tablaossa keskiössä on taiteilijoiden välinen vuorovaikutus ja taidemuoto perustuu vahvasti improvisaatioon. Flamenco hyväksyttiin vuonna 2010 Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Tervetuloa Unelmien Tablaoon!

OHJELMA
Klo 18 ravintola avautuu ja tilassa on nähtävillä Janne Pesosen taidenäyttely ”Luz a Compás -Valomaalaus -työpajojen satoa”. Valokuvat ovat Valomaalaus -työpajoihin vuosina 2022 – 2023 osallistuneiden henkilöiden kuvaamia.

Klo 19 Unelmien Tablao – Tablao de los Sueños alkaa esityksellä Yksi heistä. Yksi Heistä on syntynyt Katja Lundénin mentorointiprojektissa ja se edustaa flamencon modernimpaa puolta. Tanssin ja kitaran lisäksi kokonaisuudessa kuullaan myös didgeridoon soittoa ja äänimaljan värähtelyä.

Koreografia ja tanssi: Kaisa Hirvaskoski-Leinonen
Kitara: Janne Pesonen
Äänimalja ja didgeridoo: Osmo Liikanen
Palmas: Ilona Kallio ja Liisa Pekonen

Katson mutta näen vain yhden,
yhden yksinäisen, joka tanssii olemassaoloaan.
Yhden, joka tanssii välttämättömyyttään,
ainutta tanssiaan.
Niin tarkasti asettaa muotonsa,
niin tarkasti
vain olemassaolonsa vuoksi.

Seuraavaksi näemme Brindamos Flamencon opiskelijoiden esityksiä. Esiintymässä Jaana Ollila (tanssi, palmas), Marjo Somari (tanssi, palmas), Niina Putkonen (laulu, palmas), Ilona Kallio (palmas) ja Liisa Pekonen (palmas).

Väliaika – ravintola avoinna

Klo 20 Tablao – esitys I:
Kitara: Otso Krunasta,
Laulu: Suski Lahtinen
Palmas: Ilona Kallio ja Liisa Pekonen
Tanssi: Ingrid Mugu

Väliaika – ravintola avoinna

Klo 21 Tablao – esitys II:
Kitara: Otso Krunasta,
Laulu: Suski Lahtinen
Palmas: Ilona Kallio ja Liisa Pekonen
Tanssi: Ingrid Mugu

INGRID MUGU
Ingrid Mugu on flamencotanssija ja koreografi Virosta, joka asuu tällä hetkellä Sevillassa, Espanjassa. Hän on suorittanut koreografian BA-tutkinnon Tallinnan yliopistossa ja opiskelee toista vuotta Fundación de Arte Flamenco Cristina Heerenissä ja Antonio Ruiz Soler – tanssikonservatoriossa Sevillassa. Hän on esiintynyt aiemmin tablaoissa Sevillassa ja Varsovassa, Puolassa. Hänen debyyttiesityksensä “Burning’’ sai ensi-iltansa vuonna 2021 Virossa Sõltumatu Tantsu Lava PREMIERE’21 -ohjelmassa. Tällä hetkellä hän työstää toista esitystään, jossa yhdistyvät perinteinen ja nykyflamenco: kaksi puolta, jotka kiinnostavat häntä koreografina ja tanssijana.

OTSO KRUNASTA
Otso Krunasta on valmistunut vuonna 2011 Sevillan Fundación Cristina Heerenistä. BRINDAMOS FLAMENCO -kollektiivin luottokitaristi on työskennellyt vuosia säestäjänä lukuisten lajin huippujen ja legendojen kanssa. Hän esiintyy ainoana suomalaisena säännöllisesti sukupolvensa parhaiden flamencotaitelijoiden kanssa. Flamencon kommunikaation opettamisen uranuurtajana Suomessa pidetty Otso Krunasta opettaa myös palmasta, tanssia ja laulua.
Lisätietoa Otsosta ja Brindamos Flamencosta: www.brindamosflamenco.co