Ángel Rojasin tanssi-workshopit 11.9.2021

Lauantai 11.9.2021 klo 13.00-15.00 / 15.30-17.30
Tampereen flamencoyhdistys, Pirkankatu 1, Tampere

Ángel Rojas: Läsnäoloa ja keskittymistä vuorovaikutukseen 

Eläydy lähietäisyydeltä juhlafestivaalimme tähden tanssilliseen työskentelyyn! Opettajanakin arvostettu ja taitava Ángel Rojas pitää kaksi eri tasoille suunnattua flamencotanssityöpajaa. Työpajojen teemana on yhdessä tekeminen ja oppiminen. ”Miguel Ángel on ihana, sympaattinen ja kaikin puolin valloittava opettaja!” Hänen opetuksessaan on läsnä lämpö, huumori sekä flamencon syvä tietotaito.

Workshopin (120 min) hinta on 75 euroa. Helpompi taso on tarkoitettu flamencoa jonkin aikaa harrastaneille, mutta sopii toki kaikille. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Haastavammalla tasolla on ehkä tiukempi meininki ja nopeammat käänteet. Osallistujamäärä on rajattu 9/ryhmä. Muun koronaan liittyvän ajankohtaisen turvallisuusinfon löydät festivaalin Yleisöturvallisuus-sivulta.

 

Ángel Rojas oli opettamassa Tampereella viimeksi jouluna 2019. Sillä kurssille opimme, ”miten tanssimme ja olemme läsnä rytmissä, riippumatta itse kunkin teknisestä taitotasosta. Kotiläksy oli tärkeä: kuunnelkaa, kuunnelkaa, kuunnelkaa paloa, johon haluatte päästä sisään…”

”Kun osaa sen tärkeimmän, loppu on vain tekniikkaa ja harjoittelua. Ja se tärkein on soniquete, compás, aire, svengi… palon ja siihen liittyvän vuorovaikutuksen ydin ja siihen keskittyminen. Tärkeintä ei siis ole osata monimutkaisia askelsarjoja, vaan siitä että kuulee ja tuntee compaksen ja musiikin.

Ángel Rojas on erittäin arvostettu flamencokoreografi ja ohjaaja, ja on aika tosi hienoa, että hän tuntui vaativan meiltä samaa mitä tanssiryhmiltään. Mutta ei osaamista vaan keskittymistä, halua osata! Hänen avoin vuorovaikutuksensa oli vakuuttavaa: saamme häneltä, mutta myös annamme hänelle. Ja jos emme ole täysillä mukana, hänellä on lupa olla pettynyt, eikö vain? Keskityimme siis läsnäoloon ja ymmärtämiseen, haimme yhteisiä sanoja ja käsitteitä ja jaoimme kulttuurisia kokemuksia. Ei minun kannata kuvitella olevani sevillalainen, jotta voisin saada tansiin oikean fiiliksen. Minun pitää tanssia kuin tamperelainen, siitä se retee meininki nääs syntyy!Lue koko juttu Facebook-sivultamme.