Joonas Widenius & Ricardo Padilla 29.6.2022

Keskiviikkona 29.6.2022 klo 20 Ravintola Telakalla

Liput 18 € / Tiketti

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi. Flamencokitaran dynaaminen ja rytminen ilmaisu on kaiken pohjana, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Konsertissa yhdessä perkussionisti Ricardo Padillan kanssa hän esittää perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä ja uusia omia flamencokitarateoksiaan. Kuulija matkaa Andalusian lämpöön virtuoottisen kitaran matkassa.

Wideniuksen osaaminen hämmästytti myös flamencokitaravirtuoosi Paco de Lucian kiertuemanagerin, joka intoutui kirjoittamaan hänestä sanoin: I am very surprised to hear such an authentic Flamenco feeling from the north of Europe. Joonas Widenius really has a Spanish heart! Soolokitaristina hän on esiintynyt laajalti, joko soolona tai trionsa kanssa, erilaisilla festivaaleilla (mm. Pori Jazz, Ravensburg jazznacht), klubeilla (mm. Suomi, Ruotsi, Saksa, Tanska, Venäjä) ja konserttisaleissa. Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon UMO, Perico Sambeat, Iiro Rantala, Teemu Viinikainen, Meri-Lapin jousikvartetti, David Dominguez, AlbaCarmona, Petri Kumela, Niko Kumpuvaara, Karo Sampela, Hannu Rantanen, Alpo Aaltokoski, Raul Mannola, Raoul Björkenheim, Kirsi Poutanen, Risto Toppola, Jari ”Delay” Kolanen, Katja Lundén, Pirjo Yli-Maunula, Kaari Martin ja Roni Martin.

Ricardo Miguel Padilla on syntynyt Talcahuanossa Chilessä, mutta asunut jo lapsesta asti Suomessa. Monipuolinen muusikko on esiintynyt mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa Euroopan lisäksi USA:ssa, Kanadassa, Kuubassa, Venäjällä, Israelissa ja Japanissa. Hänen musiikilliset intressinsä ulottuvat renessanssi-ja barokkimusiikista latinalais-amerikkalaiseen, flamencoon, jazziin, sekä pop- ja teatterimusiikkiin. Ricardo on esiintynyt ja/tai levyttänyt useiden artistien kanssa kuten esimerkiksi Andrew Laurence-King & The Harp Consort, The King’s Singers, Suomalainen Barokkiorkesteri, Samuli Edelmann, Orkestra Suora Lähetys, Ramy Essam, Kiko Loureiro, Kuukumina, UMO Jazz Orchestra, Esa Pietilä The Case, Kokko Quartet. Lisäksi hän on toiminut opettajana mm. Sibelius-Akatemiassa ja Joensuun Ammattikorkeakoulussa, säveltänyt musiikkia tanssiteoksiin sekä toiminut äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana lukuisissa projekteissa. Ricardon tuottama CD Meie Küla Laulud sai vuoden 2012 EMA-palkinnon vuoden parhaasta Folk/Etno-äänitteestä Virossa (Estonian Music Awards 2012).