José Torres Trio 24.5.2022

Tiistaina 24.5.2022 klo 19 G Livelabissa

Liput 35 € / 15 € G Livelabin verkkokaupasta

Konsertti myös striimataan, joten voit kuulla ja nähdä sen erittäin laadukkaan G Livestreamin kautta, reaaliaikaisesti G Livelabin nettisivuilta tai sovelluksesta ja lisäksi 7 päivän ajan koska vain haluat ja niin monta kertaa kuin haluat! 

 

Espanjalainen, erityisesti Sevillassa vaikuttava José Torres Trio on valloittanut laajasti musiikin ystäviä monitahoisella ja fuusioivalla flamencon tulkinnallaan. Trion musiikista löytyy flamencolle tyypillistä monikulttuurisuutta ja maailmanmusiikin elementtejä muun muassa suomalaisillekin tutun saha-instrumentin muodossa.

José Torres Trio on innovatiivinen musiikkiryhmä, joka pakenee määrittelyjä. Trio tunnetaan flamencon uudistajana ja eri taiteenlajien ja flamencon fuusioiden taitajana. Sekä sävellykset että sovitukset tutkailevat flamencoa omasta, ainutlaatuisesta näkökulmastaan. Onko se fuusiota? Onko se puhdasoppista? Onko se sekoitus kaikkea?

Kolmentoista vuoden aikana José Torres Trio on levyttänyt kaksi studioalbumia ja luonut useita monitaiteisia teoksia muun muassa sirkuksen taitajien kanssa. Teokset ovat voittaneet useita palkintoja: esimerkkinä 2015 ensi-iltansa saanut Suite del Reloj, joka on palkittu muun muassa parhaasta sävellyksestä ja valaistuksesta Escenarios de Sevilla -palkinnolla.

Trion keulakuva on espanjalainen José Torres. Hän on palkittu ja arvostettu sekä säveltäjänä että kitaristina, ja on tehnyt yhteistyötä monien flamencon suurien nimien, kuten Javier Latorren, Rosario Toledon ja Carmen Linaresin kanssa. Trion muut jäsenet ovat alttoviulisti ja sahansoittaja Jasio Velasco sekä perkussionisti, pirkanmaalaislähtöinen Karo Sampela.

Trion laajempi esittely englanniksi