Tony de María ja Samuli Trélta sekä Taija Robalta 2.7.2021

Perjantaina 2.7.2021 klo 19 G Livelabissa

 

 

Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja, joka luo iltaan sevillalaisen tablaotunnelman perinteisellä flamencolaululla. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi niin tanssiteoksissa, tablaokeikoilla kuin oppilasnäytöksissäkin. Tällä hetkellä hän opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella.

Pirkkalalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty alias Tony de María kuuluu alallaan Suomen huippuihin. Konsertissa hän soittaa omia sävellyksiään sekä musiikkia muilta, hänelle tärkeiltä flamencokitaran mestareilta. Hän on vuosien saatossa tullut tutuksi monille suomalaisille soolokonserttien sekä erilaisten flamencokokoonpanojen myötä. Hänen soittoaan on Suomen lisäksi kuultu Baltiassa, Saksassa ja Ruotsissa, sekä tietysti flamencon synnyinsijoilla Espanjassa. Kitaristi on julkaissut sooloalbumin vuonna 2015 sekä kaksi digitaalista singleä tänä vuonna. Helmikuussa julkaistu Natuke-single lienee kaikkien aikojen eniten striimattu suomalainen flamencokappale.

Tonia ja Taijaa säestää Samuli Trélta. Hän on Suomen flamencotaiteilijoiden luottoperkussionisti, jonka soittoa on kuultu niin konserteissa kuin levytyksilläkin.