Tony de María: Con Amigos

Tony de María: Con Amigos -flamencokonsertti

PE 30.6. klo 19
G Livelab
Keikan kesto on n. 70min, ei väliaikaa.
OSTA LIPPU

G Livelabin perjantai-illan isäntänä toimii Pirkanmaan oma flamencokitaristi Tony de María (Toni Jokiniitty). Lavan kanssaan jakamaan Tony on kutsunut kaksi pitkäaikaista flamencoystäväänsä, flamencotanssija Marja Rautakorven sekä perkussionisti Samuli ”Trélta” Rouniojan, joilla on myös vahva yhteys Pirkanmaalle. Konsertissa kuullaan Tony de Marían omia kappaleita, flamencokitaran merkkiteoksia sekä perinteisempää flamencokitarointia – laulua unohtamatta! Tärkeänä osana konserttia ovat Marjan tanssin tuoma pilke, rytmiset pirskahdukset ja liikkeen virta sekä Samulin tarjoama rytminen selkäranka ja veikeä groove. 

Palmeroina konsertissa esiintyvät Tove Djupsjöbacka ja Ingrid Mugu.

Kuva Liisa Mäkinen

TONY DE MARÍA
Flamencokitaristi Tony de María (Toni Jokiniitty) kuuluu alallaan Suomen arvostetuimpiin. Hän on esiintynyt 1990-luvulta alkaen, ja toimii sekä solistina että flamencolaulun ja -tanssin säestäjänä. Tonyn soittoa on kuultu Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Baltian maissa, sekä Espanjassa, missä kitaristi on asunut, opiskellut ja esiintynyt. Tony on julkaissut omaa musiikkiaan 14 kappaleen verran, ja viime vuosina julkaistut digitaaliset singlet ovat saaneet satojatuhansia kuunteluita eri puolilta maailmaa. Tonyn soitossa kuuluu vahvasti andalusialainen kitaraperinne, mutta myös flamencon uudet tuulet sekä vaikutteet jazzista ja klassisesta musiikista. 

 

Kuva Matti Sten

MARJA RAUTAKORPI
Flamencotanssija Marja Rautakorpi (tanssit. maist.) on tamperelaisen flamencon kasvatti, joka työskentelee flamencon parissa uusia yhteyksiä etsien niin kehollisesti kuin musiikillisesti. Marja on toiminut tanssija-koreografina lukuisissa eri kokoonpanoissa ja produktioissa ympäri Suomen, joista mainittakoon mm. nykyflamencoteos Batácora, Camino Flamenco -kollektiivi sekä Souvenirs-konserttisarja yhteistyössä Duo IhanUuden kanssa. Flamencotanssiopintonsa hän aloitti 7-vuotiaana ja jatkokouluttautui myöhemmin Espanjassa mm. Madridin kovatasoisessa Maria de Ávila -konservatoriossa vaihto-opiskelijana. Tonyn kanssa Marja on tehnyt yhteistyötä jo vuodesta 2009, ja yhteistyö jatkuu vivahteikkaana edelleen.

 

SAMULI TRÉLTA
Oululaislähtöinen mutta Tampereella tällä hetkellä vaikuttava Samuli ”Trélta” Rounioja kuuluu suomalaisten flamencoartistien ja -harrastajien luottosäestäjiin. Hän on saanut opetusta mm. Iván Melléniltä, Pablo Martinilta ja Karo Sampelalta. Samulin soittoa on kuultu niin konserteissa, oppilasnäytöksissä kuin levytyksilläkin. Samuli ja Tony ovat soittaneet yhdessä toistakymmentä vuotta, ja joitakin vuosia sitten saivat tietää olevansa myös sukua!